Tonijnsteaks met balsamicoboontjes

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tonijnsteaks (diepvries) 4
  • prinsessenbonen (diepvries) 400 g
  • tomaten 2
  • uien 1
  • olijfolie 4 eetl.
  • balsamicoazijn 4 eetl.
  • donkerbruine suiker 2 koffiel.
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
  2. - Snij de ui in fijne ringen.
  3. - Pel de tomaten (dat gaat makkelijker als u ze 10 sec. in kokend water dompelt), verwijder de pitten en snij in blokjes.
Bereiding (15 min.)
  1. Kook de prinsessenboontjes in 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel af onder koud stromend water.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpan en bak de uiringen glazig. Voeg de tomatenblokjes, de bruine suiker, de balsamicoazijn en de tijm toe en laat 2 min. sudderen.
  3. Voeg de prinsessenboontjes toe en laat even mee opwarmen. Kruid naar smaak met peper en zout.
  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de tonijnsteaks aan beide zijden bruin. Zet het vuur lager en laat nog 2 à 3 min. verder bakken. Kruid met peper, zout en 1 koffiel. tijm.
Afwerking

Verdeel de prinsessenboontjes over de borden en leg er een tonijnsteak bovenop. Dien op met een bolletje aardappelpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 324 kCal
Koolhydraten 9.8 g
Vezels 44.5 g
Vetten 11.9 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER