Tonijnsteaks met zilveruitjes en spekjes

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tonijnsteaks (diepvries) 4
  • zilveruitjes (diepvries) 200 g
  • tomatenblokjes (diepvries) 200 g
  • gerookte spekblokjes 100 g
  • cognac 2 eetl.
  • lichte room 2 dl
  • droge witte wijn 1.5 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • paprikapoeder 1 mespunten
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (35 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een brede pan. Laat de spekblokjes er zachtjes in bruinen.
  2. Haal de spekblokjes uit de pan en bak er de diepgevroren zilveruitjes in, gedurende 3 à 4 min.
  3. Haal ze uit de pan. Leg de diepgevroren tonijnsteaks erin en laat ze lichtjes kleuren gedurende 2 min. Draai ze voorzichtig om met een spatel. Kruid met peper en zout.
  4. Bevochtig met de witte wijn en de cognac. Laat afgedekt op een zacht vuurtje pruttelen gedurende 15 tot 25 min. (afhankelijk van de dikte van de steaks).
  5. Haal de tonijnsteaks uit de pan en hou ze warm in een diepe schotel.
  6. Doe de tomatenblokjes, de room, de zilveruitjes en het gerookt spek bij de saus. Laat op een hevig vuur lichtjes inkoken. Kruid met een mespunt paprika, peper en zout.
Afwerking

Serveer de tonijnsteaks met veel saus. Geef er pasta bij of rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 437 kCal
Koolhydraten 4 g
Vezels 48.7 g
Vetten 20.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER