Torentje van chocolade- en sinaasappelbavarois

Dessert minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • melk 1 dl
  • room 2.5 dl
  • gelatineblaadjes 4
  • eiwitten 2
  • pure chocolade 70 g
  • sinaasappelsap 1.5 dl
  • suiker 4 eetl.
  • bloemsuiker 2 eetl.
  • cakes 1
  • Voor de saus:
  • sinaasappelsap 2 dl
  • Grand Marnier 0.5 dl
  • zwarte peper (molen)
  • instantsausbinder
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (30 min., de dag voordien)
  1. Leg 2 gelatineblaadjes in een kom koud water. Verwarm 1,5 dl sinaasappelsap met 2 eetl. suiker tot vlak onder het kookpunt. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze op in het sinaasappelsap. Laat gedurende ± 15 min. afkoelen in de koelkast.
  2. Maak intussen de chocoladebavarois. Leg 2 gelatineblaadjes in een kom koud water. Smelt, op een zacht vuurtje, de pure chocolade in 1 dl melk met 2 eetl. suiker. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze op in de chocolademelk. Laat 15 à 20 min. afkoelen in de koelkast.
  3. Klop de room met 2 eetl. bloemsuiker stijf.
  4. Klop de eiwitten tot stevige sneeuw.
  5. Wanneer de sinaasappelbavarois begint te dikken, schept u er voorzichtig 1/3 van de slagroom onder en daarna de helft van het eiwit.
  6. Schep potjes van ± 6 cm doorsnede en 6 cm hoog halfvol met het sinaasappelmengsel en zet ze, in afwachting van de verdere bereiding, in de diepvriezer.
  7. Als de chocoladebavarois begint te dikken, schept u er de rest van de slagroom onder, en de andere helft van het eiwit. Schep de chocoladebavarois op de sinaasappelbavarois en zet de potjes in de koelkast tot de volgende dag.
  8. U kunt de saus ook al op voorhand maken: zeef het sinaasappelsap en verwarm met de Grand Marnier. Bind heel lichtjes met sausbinder en strooi er een weinig zwarte peper over.
Afwerking

Snij uit plakjes cake (± 1,5 cm dik) 4 rondjes met dezelfde doorsnede als de potjes. Schik op elk bordje een rondje cake. Haal de bavarois uit de potjes: maak de randen los met een mes en hou het potje even in warm water. Stort de bavarois op het schijfje cake en lepel er wat sinaasappelsaus rond.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 564 kCal
Koolhydraten 56.1 g
Vezels 8.9 g
Vetten 30.6 g
Tip

KOOKTIP

Versier uw gebakje met sinaasappelpartjes. Schil hiertoe een sinaasappel tot op het vruchtvlees en verwijder de vliezen tussen het vruchtvlees met een scherp mes.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER