Torentje van eendenborst met fruittoast

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte eendenborstfilets (versmarkt) 16 sneetjes
  • eendenmousse (versmarkt) 100 g
  • gemengde scheuten 50 g
  • appelen 2
  • boter 2 eetl.
  • exotisch vruchtenbroden 4 sneetjes
  • balsamicoazijn 6 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • vloeibare honing 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de sneetjes fruitbrood middendoor en rooster ze in een broodrooster of gedurende 2 min. onder de grill.
  2. - Schil de appelen en snij in blokjes van 1/2 cm dik.
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Bak de appelblokjes gedurende 2 à 3 min. in de boter (ze mogen binnenin nog krokant zijn) en kruid met peper en zout.
  2. 2 Meng de balsamicoazijn met de olijfolie in een steelpannetje en laat 3 min. doorkoken. Schep er de vloeibare honing onder en zet opzij.
  3. 3 Smeer de halve sneetjes geroosterd fruitbrood in met eendenmousse.
Afwerking

Maak op elk bord een torentje: begin met een sneetje fruitbrood met eendenmousse en bedek met gebakken appelblokjes met daarop 4 sneetjes gerookte eendenborst. Herhaal nog een tweede keer en leg wat gemengde scheuten boven op de eendenborst. Druppel het mengsel met balsamicoazijn op het bord rond het torentje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 433 kCal
Koolhydraten 27.5 g
Vezels 10.3 g
Vetten 31.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER