Tournedos met kaasschilfers en balsamico-champignons

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tournedos (beenhouwerij) 4
  • aardappelpuree (diepvries) 600 g
  • champignons 500 g
  • rucola 100 g
  • kaasschilfers voor carpaccio 175 g
  • boter 3 eetl.
  • suiker 1 koffiel.
  • balsamicoazijn 6 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (5 min.)
  2. Snij de champignons in 4.
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Verwarm de diepgevroren aardappelpuree in een kookpot (kooktijd: zie verpakking).
  2. 2 Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de champignons 5 min. Kruid met peper en zout en blus met de balsamicoazijn. Voeg de suiker toe en laat lichtjes inkoken. Neem van het vuur en meng er 1 eetl. boter in klontjes en een scheutje water onder.
  3. 3 Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de tournedos 3 à 4 min. aan elke kant op een hoog vuur. Bak naar smaak verder op een matig vuur. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.
Afwerking

Werk de tournedos af met de kaasschilfers en de rucola. Geef er de champignons en de puree bij. Serveer eventueel met een tomatenslaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 610 kCal
Koolhydraten 29.9 g
Vezels 59.1 g
Vetten 27 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER