Traditionele pannenkoeken

Dessert Minder dan 45 min. 8 pannenkoeken

Ingrediënten

  • eieren 2
  • melk 2.5 dl
  • boter 8 koffiel.
  • suiker 2 eetl.
  • vanillesuiker 1 zakjes
  • zelfrijzende bloem 125 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (10 min. + 30 min. rijzen)
  1. 1 Doe de bloem, de eieren, de suiker, de vanillesuiker en de melk in een mengkom. Mix met een staafmixer tot een mooi glad beslag zonder klonters.
  2. 2 Voeg beetje bij beetje 8 eetl. water toe. Het beslag moet dunvloeibaar zijn. Voeg indien nodig nog wat water toe. Dek het deeg af met een vochtige keukenhanddoek en laat minstens 30 min. rijzen op kamertemperatuur.
  3. 3 Verhit een pan met antiaanbaklaag en smelt er 1 koffiel. boter in per pannenkoek. Schep 1 kleine pollepel beslag in de pan en draai met de pan zodat de bodem mooi bedekt is.
  4. 4 Bak tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Zet het vuur lager en draai de pannenkoek om met een spatel met gleuven. Bak verder tot de onderkant goudbruin is. Voor de andere pannenkoeken moet u het vuur niet hoger zetten, de pan is nu warm genoeg.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 159 kCal
Koolhydraten 18.1 g
Vezels 4.1 g
Vetten 7.9 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER