Trio van roereitjes

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • noordzeegarnalen (versmarkt) 250 g
  • kastanjechampignons 250 g
  • lente-uitjes 2
  • sjalotten 1
  • eieren 12
  • cambozola 70 g
  • geraspte gruyère 70 g
  • geitenkaas 70 g
  • olijfolie 6 eetl.
  • dille (vers) 8 takjes
  • basilicum 0.5 plantjes
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de kastanjechampignons in schijfjes.
  2. - Snipper de sjalot, de lente-uitjes en de verse kruiden fijn.
  3. - Klop de eieren per 4 los met een vork.
  4. - Snij de blauwe kaas en de geitenkaas in kleine blokjes.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de kastanjechampignons toe en bak 4 min. tot ze bruin kleuren. Bestrooi met de tijm.
  2. 2 Overgiet met 4 eieren en roer tot ze helemaal gestold zijn (± 3 min.), kruid met peper en zout. Hou warm in de oven.
  3. 3 Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in de pan en giet er 4 eieren in. Bestrooi met de 3 kazen, de lente-uitjes en het basilicum. Roer tot de eieren gestold zijn. Kruid met peper en zout. Hou warm in de oven.
  4. 4 Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in de pan en giet er 4 eieren in. Bestrooi met de grijze garnalen en de dille. Roer tot de eieren gestold zijn. Kruid met peper en zout en hou warm in de oven.
Afwerking

Serveer met de tomatensalade en de spinaziesalade. Geef er ciabatta bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 601 kCal
Koolhydraten 3.3 g
Vezels 45.6 g
Vetten 45 g
Tip

Spinaziesalade met lookdressing
Pers 1 teentje knoflook en meng met 2 eetl. balsamicoazijn en 4 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng deze lookdressing met 300 g verse spinazie en bestrooi met 50 g walnootpitten.

Tomatensalade
Snij 6 tomaten in partjes en snipper 1 rode ui heel fijn. Meng met 3 eetl. zure room en 1 eetl. wittewijnazijn. Kruid met peper en zout.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER