Uientaart

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • bladerdeeg (versmarkt) 1 rollen
  • uien 5
  • zure room 125 g
  • geraspte mozzarella 150 g
  • eidooiers 1
  • olijfolie 2 eetl.
  • peterselie (gedroogd) 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snipper de uien heel fijn.
  2. - Meng de zure room met de eidooier en de peterselie.
  3. Kruid met peper en zout.
Bereiding (15 min. + 30 min. in de oven)
  1. Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de uien toe. Laat 10 min. zachtjes garen en roer regelmatig om. Neem van het vuur en roer er de zure room onder.
  2. Doe het bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm en prik er enkele keren met een vork in.
  3. Verdeel er de gestoofde uien met de zure room over tot op 2 cm van de rand. Strooi er de geraspte kaas over.
  4. Bak de taart 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Afwerking

Dien de taart op met een
salade van witloof en veldsla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 464 kCal
Koolhydraten 25.1 g
Vezels 15.4 g
Vetten 33.6 g
Tip

- Vervang het bladerdeeg door pizzadeeg.
- U kan er in puntje 3 ook nog fijne hamreepjes over strooien.
- Voor meer kleur verdeelt u een tomaat in fijne schijfjes over het deeg vooraleer u het met kaas bestrooit.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER