Upside-down taart met gekarameliseerde sinaasappelen

Tussendoortje meer dan 60 min. 8 personen

Ingrediënten

  • onbehandelde sinaasappelen (bio) 3
  • boter (op kamertemperatuur) 200 g
  • eieren 4
  • maanzaad 2 eetl.
  • patisseriebloem 250 g
  • suiker 200 g
  • bloemsuiker 1 eetl.
  • bakpoeder 1 koffiel.
  • vanillestokjes 1
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (Minder dan 45 min.)
  1. (25 min. + afkoelen)
  2. - Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje.
  3. - Pers 1 sinaasappel. Snij 2 ongeschilde sinaasappelen in schijfjes van 1/2 cm dik.
  4. - Verwarm 2 dl water in een steelpan en smelt er 3 eetl. suiker in. Voeg de schijfjes sinaasappel toe en laat 20 min. trekken op een zacht vuur. Laat de schijfjes sinaasappel afkoelen in de siroop.
Bereiding (15 min. + 1 u. in de oven)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. 2 Mix de zachte boter samen met 200 g suiker en de vanillezaadjes tot een glad deeg.
  3. 3 Voeg de eieren één voor één en al roerend toe, samen met het sinaasappelsap, de bloem, de maanzaadjes en het bakpoeder.
  4. 4 Leg een vel bakpapier in een springvorm. Bedek de bodem en de zijkanten met de schijfjes sinaasappel.
  5. 5 Giet het deeg in de vorm en zet 1 u. in de voorverwarmde oven.
  6. 6 Neem de taart uit de oven en laat afkoelen. Draai om op een bord en maak voorzichtig de vorm los. Bestrooi met bloemsuiker.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 369 kCal
Koolhydraten 31.1 g
Vezels 7.2 g
Vetten 23.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER