Vanillepudding met ananas

Dessert meer dan 60 min. 6 personen

Ingrediënten

  • melk 7 dl
  • room (min. 35 % V.G.) 2 dl
  • amandelschilfers 2 eetl.
  • ananassen 4 schijfjes
  • petit-beurrekoekjes 200 g
  • vanillepudding 1 zakjes
  • suiker 2 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (15 min. + 2 à 3 u. afkoelen)
  1. 1 Giet 2 dl koude melk bij de vanillepudding.
  2. 2 Breng de rest van de melk aan de kook in een steelpan en voeg de suiker toe.
  3. 3 Haal van het vuur en voeg de vanillepudding toe. Zet de steelpan opnieuw op het vuur en laat al roerend 1 min. indikken. Haal van het vuur en laat lauw worden.
  4. 4 Rooster intussen de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  5. 5 Klop de verse room stevig op.
  6. 6 Leg een dubbele laag petit-beurrekoekjes in een ovenschaal (L ± 20 cm) en verdeel er de helft van de pudding over.
  7. 7 Voeg opnieuw een laag petit-beurrekoekjes en een laag ananas toe. Verdeel er de rest van de vanillepudding over.
  8. 8 Bedek met de opgeklopte room en strooi er de geroosterde amandelschilfers over. Zet 2 à 3 u. in
  9. de koelkast.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 384 kCal
Koolhydraten 48.5 g
Vezels 7.9 g
Vetten 17 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER