Varkensescalope met salsa verde en zuiderse rijst

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • varkensescalopes (beenhouwerij) 4
  • ontpitte zwarte olijven (blik) 10
  • halfgedroogde kerstomaten in olie (versmarkt) 2 eetl.
  • langkorrelrijst 250 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voor de salsa verde:
  • citroenen 0.5
  • platte peterselie 0.5 plantjes
  • basilicum 5 takjes
  • munt (vers) 2 takjes
  • knoflook 2 teentjes
  • augurken (bokaal) 4
  • kappertjes 1 eetl.
  • mosterd 1 koffiel.
  • olijfolie 4 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (5 min.)
  2. - Snij het knoflook en de augurken fijn.
  3. - Haal de blaadjes van de kruiden en snij grof.
Bereiding (25 min.)
  1. Doe alle ingrediënten voor de salsa verde in een hoge maatbeker en mix fijn tot een vaste pasta. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Kook de rijst gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  3. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de varkensescalopes 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de zwarte olijven in schijfjes en de zongedroogde tomaten in stukjes. Roer onder de rijst, samen met 2 eetl. olie uit de verpakking van de zongedroogde tomaten.
Afwerking

Verdeel het vlees over de borden en lepel er de salsa verde over. Serveer met de rijst en een groen gemengd
slaatje (bv. ijsbergsla met schijfjes rode ui).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 530 kCal
Koolhydraten 50.4 g
Vezels 22 g
Vetten 26.9 g
Tip

Voor een pittigere smaak voegt u 3 ansjovisfilets toe aan de salsa verde.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER