Varkensribbetjes in geuze, gekruid met salie en honing

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • ribbetjes (beenhouwerij) 1 kg
  • geuze 75 cl
  • gerookte spekblokjes 100 g
  • zilveruitjes (diepvries) 300 g
  • snijbonen (diepvries) 300 g
  • wortelen 250 g
  • groentebouillon 1 blokjes
  • vloeibare honing 2 koffiel.
  • olijfolie 2 eetl.
  • peterselie (vers) 2 takjes
  • salie (vers) 0.25 koffiel.
  • tijm (gedroogd) 0.25 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (meer dan 60 min.)
  1. - Snij de wortels in schijfjes van ± 1,5 cm.
  2. - Snij de ribbetjes in kleinere stukken.
Bereiding (10 min. + 1 u 40 min. kooktijd, de dag voordien + 15 min. kooktijd, de dag zelf)
  1. De dag voordien
  2. (10 min. + 1 u 40 min. kooktijd)
  3. Laat 1 eetl. olijfolie heet worden in een braadpan en bak de spekblokjes aan. Haal ze uit de pan en hou ze apart.
  4. Giet nog een eetl. olijfolie in de pan en bak de ribbetjes kort goudbruin.
  5. Voeg de geuze en het bouillonblokje toe en kruid met salie, tijm, peper en zout. Laat afgedekt gedurende 1 u 20 min. stoven.
  6. Doe er dan de diepgevroren zilveruitjes en snijbonen bij, de schijfjes wortel, de spekblokjes, de honing en 1 dl water.
  7. Breng opnieuw aan de kook en laat gedurende 20 min. sudderen.
  8. De dag zelf (15 min. kooktijd)
  9. Laat de varkensstoofschotel zachtjes opwarmen.
Afwerking

Versier met gesnipperde peterselie en dien op met tarwegraantjes of natuuraardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 511 kCal
Koolhydraten 17.7 g
Vezels 32.3 g
Vetten 28.6 g
Tip

Tip
U kunt de varkensribbetjes vervangen door lamsragout. De kooktijd zal dan wel een half uurtje korter zijn.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER