Varkensstoofpotje met linzen en zoete aardappel

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • varkensstoofvlees (beenhouwerij) 800 g
  • wortelen 3
  • gember 2 cm
  • koriander 1 plantjes
  • zoete aardappelen 3
  • knoflook 2 teentjes
  • rode uien 2
  • groene linzen 250 g
  • tomatenpuree 1 eetl.
  • groentebouillon 5 dl
  • olijfolie 3 eetl.
  • cayennepeper 0.3 koffiel.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min.)
  2. - Spoel de linzen grondig onder koud water.
  3. - Snij de wortelen in grove stukken.
  4. - Schil de zoete aardappelen en snij in stukken van dezelfde grootte als de wortelen.
  5. - Rasp de gember fijn.
  6. - Snipper de rode uien en het knofl ook fijn.
  7. - Hak de blaadjes koriander grof.
Bereiding (20 min. + 1 u. stoven)
  1. 1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot en bak het
  2. varkensstoofvlees aan alle kanten mooi bruin. Doe dit
  3. in 2 keren. Haal het vlees uit de stoofpot en zet opzij.
  4. 2 Voeg 1 eetl. olijfolie toe en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook samen met de geraspte gember en de cayennepeper glazig.
  5. 3 Voeg de tomatenpuree toe en bak even al roerend.
  6. 4 Doe dan het vlees opnieuw in de stoofpot, samen met de stukken wortel en de zoete aardappelen.
  7. 5 Overgiet met de groentebouillon, breng aan de kook en laat 40 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  8. 6 Voeg de linzen toe en laat nog 20 min. afgedekt
  9. garen op een zacht vuur. Neem de laatste 5 min. het
  10. deksel van de stoofpot en laat de saus even inkoken.
  11. 7 Kruid met zwarte peper en zout en werk af met de
  12. grofgehakte korianderblaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 630 kCal
Koolhydraten 48.9 g
Proteins 60.3 g
Fat 21.5 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER