Varkensstoofvlees met kastanjechampignons

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • varkensstoofvlees (beenhouwerij) 800 g
  • witte selders 3 stengels
  • wortelen 400 g
  • kastanjechampignons 250 g
  • uien 1
  • knoflook 2 teentjes
  • mafaldine (pasta) 400 g
  • tomatenstukjes (blik) 400 g
  • rode wijn 1 dl
  • kippenbouillon 1 L
  • olijfolie 3 eetl.
  • laurier 2 blaadjes
  • tijm (gedroogd) 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Voorbereiding (10 min.)
  2. - Snij de selder en de wortelen in blokjes van 1 cm.
  3. - Snij de champignons middendoor.
  4. - Snij de ui grof. Snipper de teentjes knoflook fijn.
Bereiding (10 min. + 1.30 u stoven)
  1. 1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak het stoofvlees goudbruin. Kruid met peper en zout.
  2. 2 Voeg de ui en het knoflook toe en laat 2 min. mee bakken. Overgiet met de rode wijn en de kippenbouillon en voeg de laurierblaadjes en de tijm toe. Laat 1 u. sudderen.
  3. 3 Voeg de selder, de wortelen en de tomatenstukjes toe en laat nog 30 min. sudderen.
  4. 4 Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  5. 5 Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons 10 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en voeg toe aan de stoofpot.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 826 kCal
Koolhydraten 86.5 g
Vezels 60.6 g
Vetten 22.2 g
Tip

Baby eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby.

+ 6 maand
Bereiding (20 min.)

1 Snij 100 g wortel en 1 stengel selder in kleine blokjes. Kook samen met 30 g pasta 15 min. gaar. Giet af.
2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 30 g champignons 10 min.
3 Mix de champignons samen met de pasta, wortel en selder fijn.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER