Varkenswok met rucolapesto

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wokreepjes varken (diepvries) 600 g
  • peultjes (diepvries) 300 g
  • oesterzwammen 250 g
  • olijfolie 1 eetl.
  • Voor de rucolapesto:
  • rucola 100 g
  • knoflook 2 teentjes
  • walnootpitten 50 g
  • pecorino (blok) 50 g
  • olijfolie 2 dl
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep ze goed droog.
  2. - Scheur de oesterzwammen in reepjes.
Bereiding (10 min.)
  1. Doe de rucola, de walnoten, de geraspte pecorinokaas, de teentjes knoflook en de olijfolie in een maatbeker en mix tot een gladde massa. Kruid naar smaak met peper en zout.
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de wokreepjes gedurende 2 min. Haal uit de pan.
  3. Bak de peultjes en oesterzwammen gedurende 5 min. in het braadvocht van de wokreepjes.
  4. Voeg de wokreepjes opnieuw toe en warm op. Roer er uiteindelijk de pesto onder.
Afwerking

Dien onmiddellijk op en serveer met rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 906 kCal
Koolhydraten 6.8 g
Vezels 43.4 g
Vetten 78.3 g
Tip

Een klassieke pesto
Pesto is een typische, koude saus uit de Italiaanse keuken, gemaakt op basis van basilicum, parmezaan of pecorino en dennenpitten. U kan deze lekkernij combineren met pasta, in kleine hoeveelheden toevoegen aan pizza of soep, of u kan er uw sausen mee op smaak brengen. Pesto kan u bewaren in de diepvries (bv. in vormpjes voor ijsblokjes).

Mix volgende ingrediënten in een mengbeker: 4 teentjes knoflook, 50 g pijnboompitten, de blaadjes van 2 plantjes basilicum, 100 g geraspte pecorinokaas en 1,5 dl olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout.

Rijsttips
- Reken 1 soepkommetje rijst voor 2 soepkommen (gezouten) water of bouillon. Laat zachtjes afgedekt koken (kooktijd: zie verpakking). Builtjes rijst kookt u in een ruime pan water of bouillon. Laat ook uitlekken.

- Om rijst te koken in de microgolfoven, brengt u 2 soepkommetjes (gezouten) water op smaak met een blokje kippenbouillon. Verwarm ± 10 min. (op volle kracht, afhankelijk van het volume). Doe er 1 kommetje rijst bij en verwarm gedurende 10 min. op 3/4 kracht. Laat de rijst achteraf nog 10 min. gaar worden, zodat al het water opgeslorpt is.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER