Vegetarische waterzooi met tofoe

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tofoe (blok) 250 g
  • wortelen 1
  • preien 1
  • pastinaken 1
  • bloemkolen 0.5
  • citroenen 0.5
  • platte peterselie 1 plantjes
  • dragon (vers) 5 takjes
  • vastkokende aardappelen 400 g
  • groentebouillon 1 L
  • laurier 2 blaadjes
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min.)
  2. - Schil de pastinaak en de wortel en snij in schijfjes.
  3. - Snipper de prei fijn.
  4. - Verdeel de bloemkool in roosjes.
  5. - Schil de aardappelen en snij in stukken.
Bereiding (30 min.)
  1. 1 Breng de groentebouillon aan de kook in een grote kookpot en voeg de laurierblaadjes toe. Voeg alle groenten en de aardappelen toe en laat 20 min. afgedekt
  2. sudderen.
  3. 2 Dep ondertussen de tofoe droog en snij in blokjes.
  4. 3 Hak de peterselie en de dragon grof.
  5. 4 Pers de halve citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig). Voeg op het einde van de kooktijd toe aan de waterzooi en kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel de waterzooi over 4 diepe borden of kommetjes,
verdeel er de tofoeblokjes over en bestrooi met de grofgehakte peterselie en dragon.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 221 kCal
Koolhydraten 29.7 g
Proteins 12.3 g
Fat 6 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER