Vinnige visjes met courgettestoemp

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 20 personen

Ingrediënten

  • koolvisfilets 'filet pur' (diepvries) 2.5 kg
  • tomaten 15
  • courgettes 12
  • aardappelen 3 kg
  • boter 250 g
  • olijfolie 1 dl
  • groentebouillon 5 blokjes
  • basilicum 3 plantjes
  • tijm (gedroogd) 2 eetl.
  • marjolein (gedroogd) 2 eetl.
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Schil de aardappelen en snij in stukken.
  2. - Snij de tomaten in schijven.
  3. - Verwijder de uiteinden van de courgettes en snij in stukken van 2 cm dik.
  4. - Snij het basilicum fijn.
Bereiding (50 min.)
  1. Leg de diepgevroren stukken vis in een (of meerdere) grote ovenschotel(s). Bestrooi met de tijm, het basilicum, peper en zout. Bedek met de tomatenschijven en besprenkel met de olijfolie. Schuif ± 45 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven tot de vis gaar is.
  2. Kook ondertussen de aardappelen en courgetteblokjes
  3. gedurende ± 35 min. gaar in water, samen met de marjolein en de bouillonblokjes.
  4. Giet af en pureer. Meng er de boter onder en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Afwerking

Geef de courgettestoemp bij de visfilets met tomaat.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 391 kCal
Koolhydraten 33 g
Proteins 28.7 g
Fat 16.2 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER