Vislasagne

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lasagnevellen 10
  • Alaska pollak (diepvries) 4 porties
  • groentereepjes (diepvries) 500 g
  • geraspte kaas voor gratin 100 g
  • passata (gezeefde tomaten) 500 g
  • visbouillon 2 dl
  • olijfolie 1 eetl.
  • Italiaanse kruidenmix
  • peper en zout
  • Voor de witte saus:
  • melk 0.5 L
  • boter 3 eetl.
  • bloem 3 eetl.
  • nootmuskaat
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (30 min. + 45 min. in de oven)
  1. 1 Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de juliennegroenten ± 2 min.
  2. 2 Overgiet met de tomatenpulp en de visbouillon. Leg er de diepgevroren stukken vis op en laat 20 min. afgedekt sudderen. Kruid naar smaak met de Italiaanse mix, peper en zout.
  3. 3 Maak ondertussen de witte saus: smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Giet er de melk bij en roer tot een gebonden saus. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  4. 4 Schep een laagje groentesaus in een ovenschotel en bedek met een laag lasagnevellen. Schik er de vis met nog wat groentesaus op en bedek weer met lasagnevellen. Eindig met een laag witte saus en bestrooi met de geraspte kaas.
  5. 5 Schuif gedurende ± 45 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.
Afwerking

Dien onmiddellijk op met een stukje stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 614 kCal
Koolhydraten 52.8 g
Vezels 44.2 g
Vetten 24.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER