Visreepjes in een saffraankorstje

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 15 tapas

Ingrediënten

  • hondstongfilets (diepvries) 6
  • citroenen 1
  • bloem 4 eetl.
  • olijfolie 2 dl
  • capsules saffraan 2
  • paprikapoeder 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Laat de hondstongfilets ontdooien, dep droog en snij in reepjes van 2 op 5 cm.
  2. - Meng de bloem met de saffraan, het paprikapoeder, peper en zout.
  3. - Snij de citroen in partjes.
Bereiding (15 min.)
  1. Wentel de visreepjes door het bloemmengsel en schud de overtollige bloem af.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de visreepjes aan beide kanten.
  3. Laat uitlekken op keukenpapier en dien op met citroenpartjes en bv. een sherry-amandelsausje
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 52 kCal
Koolhydraten 2.3 g
Vezels 6.8 g
Vetten 1.7 g
Tip

Dit recept lukt ook prima met andere stevige dunne visfilets, zoals bv. zonnevis.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER