Vleesbrood met mozzarella en groenekool

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • varkensgehakt (beenhouwerij) 600 g
  • groenekolen 1
  • mozzarella 125 g
  • boter 2 eetl.
  • eieren 1
  • tagliatelle 500 g
  • mosterd op traditionele wijze 2 eetl.
  • paneermeel 2 eetl.
  • kippenbouillon 2 dl
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (20 min. + 50 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng intussen het ei en het paneermeel onder het
  3. varkensgehakt en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snij de mozzarella doormidden en doe het gehakt in 1 geheel rondom de 2 helften zodat de mozzarella verdeeld is over de hele vleeskoek. Druk goed aan en schik het vleesbrood in een ovenschotel. Bak 50 min. in de voorverwarmde oven.
  5. Snij intussen de groenekool in heel fijne reepjes en kook 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  6. Smelt de boter in een kookpot en stoof de reepjes groenekool 5 min. al roerend. Overgiet met de kippenbouillon en laat op een zacht vuur nog 10 min. verder garen. Breng op smaak met de mosterd, nootmuskaat, peper en zout.
  7. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de groenekool onder.
Afwerking

Snij het vleesbrood in sneden en verdeel samen met de groenekoolpasta over de borden. Lepel eventueel wat braadvocht over het vleesbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 968 kCal
Koolhydraten 42.1 g
Vezels 56.5 g
Vetten 89.6 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER