Vruchtencrumble

Dessert minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • vers fruit 400 g
  • citroenen 0.5
  • rietsuiker 6 eetl.
  • bloem 75 g
  • boter 75 g
  • speculaaskoekjes 70 g
  • vanille-ijs
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (10 min. + 25 min. in de oven)
  1. Verkruimel de speculaas. Voeg er de bloem, 3 eetl. rietsuiker en de in nootjes verdeelde boter bij.
  2. Kneed met de vingertoppen tot een kruimelige massa of meng met de keukenrobot.
  3. Snij het geschilde fruit in stukjes en besprenkel met citroensap. Doe het fruit in een ovenschotel en strooi er 3 eetl. rietsuiker over.
  4. Verdeel er het speculaasmengsel over.
  5. Schuif gedurende 25 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C.
Afwerking

Dien lauw op met een bolletje vanille-ijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 490 kCal
Koolhydraten 68 g
Vezels 4.8 g
Vetten 21.9 g
Tip

KOOKTIP

- U kan ook ander fruit naar keuze gebruiken.

- Voor de liefhebbers: voeg 3 eetl. gemalen nootjes bij de speculaaskruimels.

Crumble

Crumble is een heerlijk Engels nagerecht, heel makkelijk te maken. Er kunnen alle mogelijke vruchten voor gebruikt worden (peren, appels, rode vruchten, abrikozen, ...). Met het lekkere krokante kruimeldeeg kunt u ook een gewone fruittaart bedekken. Crumble is zowel lauw als koud lekker.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER