Waterzooi van staartvis en garnalen

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • staartvisfilets (diepvries) 800 g
  • noordzeegarnalen (diepvries) 200 g
  • groentereepjes (diepvries) 500 g
  • visfond (bokaal) 400 ml
  • zure room 100 g
  • droge witte wijn 1 dl
  • citroenen 0.5
  • boter 2 eetl.
  • laurier 1 blaadjes
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • capsules saffraan 0.5
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Laat de vis oppervlakkig ontdooien gedurende 5 min. in de microgolfoven op ontdooistand.
  2. - Snij de vis in mootjes van ± 3 cm en dep droog.
  3. - Breng de visfond aan de kook met de witte wijn, tijm, laurier en citroensap. Leg er de mootjes vis in.
  4. - Zet het deksel op de pan en neem na 2 min. van het vuur. Laat 5 min. staan en schep er de stukjes vis uit. Laat de fond tot de helft inkoken.
Bereiding (20 min.)
  1. Laat de boter smelten in een kookpan en doe er de diepgevroren juliennegroenten in. Laat al roerend stoven gedurende 2 min.
  2. Giet er de visfond door een zeef bij. Laat 5 min. pruttelen op een zacht vuur.
  3. Voeg de zure room en de saffraandraadjes toe. Hou enkele saffraandraadjes opzij voor de versiering. Voeg de diepgevroren garnalen toe.
  4. Laat nog een paar min. goed doorkoken. Doe er de stukjes vis terug bij en laat even verwarmen.
Afwerking

Dien op in diepe borden en versier met enkele saffraandraadjes. Geef er natuuraardappelen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 406 kCal
Koolhydraten 5.1 g
Vezels 45 g
Vetten 20.8 g
Tip

U kan deze waterzooi lichtjes
binden door 2 eidooiers onder de zure room te mengen. Laat de soep dan niet meer koken. Of bind met wat bloemboter (1 eetl. zachte boter gemengd met 1 eetl. bloem).

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER