Wijnmarinade

Saus minder dan 30 min.

Ingrediënten

  • wittewijnazijn 3 eetl.
  • appelsap 2 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • vloeibare acaciahoning 1 koffiel.
  • rode wijn 2 dl
  • munt (vers) 2 eetl.
  • rozemarijn (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • cayennepeper
  • Voorbereiding
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (± 10 min.)
  1. Meng 3 eetl. wijnazijn met 2 dl appelsap, 1 koffiel. acaciahoning, 2 eetl. olijfolie en 2 dl rode wijn. Werk af met 2 eetl. fijngehakte munt, 1/2 koffiel. rozemarijn en een snuifje cayennepeper.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Tip

TIP
Een marinade die het perfect doet bij lamsvlees.

TIP
MARINADES

Marinades geven uw vlees een heerlijke toets, ze maken het extra mals en zorgen dat het minder snel uitdroogt.

Een marinade bestaat meestal uit 3 ingrediënten:

- een zure basis (azijn, tomaat, yoghurt, citroensap, sojasaus, wijn, enz.) die het vlees malser maakt.

- een olie die bestand is tegen heel hoge temperaturen (arachide-, olijf-, zonnebloemolie, natuur of met fijne kruiden)

- smaakgevende ingrediënten (kruiden, honing, kandijsuiker, enz.). Met kandijsuiker bv. maakt u zachte, zoetere marinades.

Strijk het vlees ongeveer 4 uur vooraf in. Een ideaal resultaat bereikt u wanneer u het vlees een nacht afgedekt laat marineren in de koelkast. Voor vis rekent u 30 min. tot enkele uurtjes.
Diepvriesproducten hoeft u niet te ontdooien: laat ze langer marineren, de dag voordien in de koelkast.
Met 2 à 3 dl marinade kan u 1 à 1,5 kg ingrediënten (afhankelijk van de grootte van de stukjes) marineren.

Geen tijd? Er bestaan verschillende kant-en-klare marinades voor vis, schaaldieren, gevogelte, ...

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER