Wilde zalm met venkel en bieslook

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Pacific-zilverzalmen (diepvries) 1
  • venkelknollen 1
  • droge witte wijn 2 glazen
  • room 2 dl
  • citroenen
  • bieslook (vers) 2 eetl.
  • boter 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (20 min. + 1 u 15 à 1 u 30 min. in de oven)
  1. Smelt de boter in een kookpan en doe er de in stukjes gesneden venkel bij. Giet er 2 glazen droge witte wijn bij en kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. zachtjes smoren (1).
  2. Maak een papillot met een drietal over elkaar gelegde vellen aluminiumfolie. Leg er dan nog dwars één lang vel op, zodat er geen naden meer zijn waar het vocht zou kunnen ontsnappen.
  3. Leg er de diepgevroren zalm op. Kruid met peper en zout en voeg de gestoofde venkel toe. Vouw de papillot goed dicht en zet gedurende 1u 15 min. in een voorverwarmde oven (190 °C). Als de zalm nog niet gaar is, vouwt u de papillot terug dicht en u laat de vis nog 15 min. verder garen.
  4. Haal de zalm uit de papillot en verwijder het vel. Het bruine laagje op de zalm schraapt u weg met de botte kant van een aardappelmesje. Hou de zalm warm.
  5. Giet het kookvocht van de zalm met de stukjes venkel in een pan. Breng weer aan de kook en voeg de room toe. Laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
  6. Voeg het bieslook toe en wat citroensap (naar smaak). Kruid eventueel wat bij met peper en zout.
Afwerking

Dien op met aardappelpuree of tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 589 kCal
Koolhydraten 3.2 g
Proteins 31.8 g
Fat 45.5 g
Tip

MICROGOLFOVEN (700 W)

(1) Doe de in stukjes gesneden venkel in een schotel. Giet er 2 glazen droge witte wijn bij en kruid met peper en zout. Laat afgedekt 5 min. stoven op volle kracht.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER