Winterse minestrone

Soep minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • preien 2
  • pastinaken 1
  • spruiten 5
  • tijm (vers) 2 takjes
  • aardappelen 4
  • uien 1
  • knoflook 2 teentjes
  • lichte room 2 dl
  • Griekse pasta (risoni) 50 g
  • kippenbouillon 1 L
  • olijfolie 3 eetl.
  • laurier 1 blaadjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snipper de ui en het knoflook fijn.
  3. - Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes van 2 cm.
Bereiding (25 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de aardappelen toe en laat 5 min. sudderen.
  2. Snij ondertussen de pastinaak en de preien in gelijke reepjes van 1/2 bij 4 cm. Voeg toe aan de aardappelen en overgiet met de kippenbouillon. Voeg de risone, de tijmtakjes en het laurierblaadje toe. Dek af en laat ± 15 min. koken.
  3. Maak intussen de blaadjes van de spruiten los en kook ze 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  4. Haal de tijm en laurier uit de soep. Roer er de room onder en breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng er vlak voor het serveren de spruitenblaadjes onder.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 323 kCal
Koolhydraten 35.5 g
Vezels 7.1 g
Vetten 16.9 g
Tip

Geef eventueel stokbrood met gegratineerde kaas bij deze soep.
Strooi wat geraspte kaas op sneetjes stokbrood en gril in de oven. Dien op met brood.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER