Witloofslaatje met Ganda-ham

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Ganda-ham 8 sneetjes
  • stronken witloof 4
  • veldsla 150 g
  • citroenen 0.5
  • platte peterselie 1 plantjes
  • zachte veenbessen 2 eetl.
  • hennepzaadjes 2 eetl.
  • dijonmosterd 1 koffiel.
  • olijfolie 3 eetl.
  • rodewijnazijn 1 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper de rest fijn.
  3. - Snij de Ganda-ham in grove repen.
  4. - Pers de halve citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig). Meng met de mosterd, de azijn en de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. - Hak de peterselie fijn en meng onder de mosterddressing.
Bereiding (5 min.)
  1. 1 Meng het fijngesnipperde witloof onder de veldsla. Roer er de mosterddressing onder.
  2. 2 Verdeel over 4 borden en leg er de hamrepen op. Bestrooi met de veenbessen en het hennepzaad.
Afwerking

Serveer met een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 203 kCal
Koolhydraten 9 g
Vezels 12.5 g
Vetten 13.1 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER