Wok met spitskool, wortelpappardelle en rumpsteak

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • rumpsteaks (beenhouwerij) 500 g
  • wortelen 3
  • spitskolen 1
  • lente-uitjes 0.5 bosjes
  • rode pepertjes 1
  • boter 1 eetl.
  • basmatirijst 250 g
  • cashewnoten 100 g
  • rijstolie 1 eetl.
  • sojasaus 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snij de lente-uitjes in schuine stukken.
  3. - Snij de spitskool in de lengte in 2, verwijder de harde kern en snij in fijne reepjes.
  4. - Snij de wortelen met een dunschiller in lange linten.
  5. - Snij het pepertje in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snipper fijn.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
  2. 2 Verhit intussen de rijstolie in een wok en stoof de lente-uitjes 2 min. Voeg het pepertje en de spitskool toe en roerbak 5 min. Voeg de wortellinten toe en laat nog 3 min. bakken. Kruid met peper en besprenkel met de sojasaus.
  3. 3 Smelt de boter in een braadpan en bak de rumpsteaks 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Snij het vlees in sneetjes.
  4. 4 Rooster de cashewnoten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Afwerking

Verdeel de rijst over de borden, schep er de gewokte groenten op en bestrooi met de cashewnoten. Werk af met de sneetjes vlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 635 kCal
Koolhydraten 62.1 g
Vezels 44.2 g
Vetten 21.8 g
Tip

Baby eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (15 min.)
1 Kook 25 g basmatirijst 15 min. in water samen met 100 g spitskool en 50 g wortel.
2 Bak intussen 25 g rumpsteak in 1 koffiel. plantaardige olie.
3 Snij alles in stukken en meng goed.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER