Wortelsoep met pompoenbroodjes

Lunch minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wortelen 400 g
  • pompoenen 100 g
  • uien 1
  • kippenbouillon 1 L
  • olijfolie 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voor de pompoenbroodjes:
  • broden 4 sneetjes
  • wortelen 1
  • preiwitten 1
  • pompoenen 80 g
  • kippenbouillon 1 mespunten
  • olijfolie 2 eetl.
  • knoflook 1 teentjes
  • tijm (gedroogd) 1 mespunten
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Voor de soep
  2. - Snij de wortelen in schijfjes.
  3. - Snipper de ui fijn.
  4. - Snij 100 g vruchtvlees van een pompoen in kleine stukjes.
  5. Voor de pompoenbroodjes
  6. - Rooster 4 sneetjes brood.
  7. - Rasp de kleine wortel en 80 g pompoen.
  8. - Halveer het preiwit in de lengte en snij in fijne reepjes.
  9. - Pers het teentje knoflook fijn.
Bereiding (10 min. + 30 min. kooktijd voor de soep + 15 min. voor de pompoenbroodjes)
  1. Voor de soep (10 min. + 30 min. kooktijd)
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Stoof de fijngesnipperde ui 5 min.
  3. Voeg de schijfjes wortel toe en laat nog even stoven. Leng aan met 1 L kippenbouillon.
  4. Breng aan de kook, dek af en laat 25 min. zachtjes koken.
  5. Mix de soep heel fijn. Voeg de stukjes pompoen toe en laat nog 5 min. zachtjes verder koken. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Voor de pompoenbroodjes (15 min.)
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie en voeg de reepjes prei toe samen met de geperste knoflook, de geraspte wortel en pompoen. Kruid met 1 mespunt kippenbouillon en wat peper. Laat 10 min. stoven.
  8. Verdeel de warme gestoofde groenten over de gegrilde sneetjes brood en plaats onder de grill. Bestrooi de gegrilde broodjes met wat tijm.
Afwerking

Bestrooi de hete soep met wat kervel. Dien op met pompoenbroodjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 239 kCal
Koolhydraten 28.4 g
Vezels 4.7 g
Vetten 12 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER