Wrap met bospaddenstoelen en camembert

Lunch minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte eendenborstfilets (versmarkt) 90 g
  • bospaddenstoelen (diepvries) 800 g
  • gemengde scheuten 100 g
  • platte peterselie 0.5 plantjes
  • knoflook 1 teentjes
  • uien 1
  • camemberts 100 g
  • melk 2.5 dl
  • boter 4 eetl.
  • Crème de camembert 2 eetl.
  • wraps 4
  • bloem 3 eetl.
  • kippenbouillon 2.5 dl
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snipper het knoflookteentje, de ui en de platte peterselie fijn.
  3. - Verwijder de korst van de camembert en snij in stukjes.
  4. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (30 min.)
  1. Doe de diepgevroren bospaddenstoelen in een grote pan en zet op het vuur. Zet het vuur geleidelijk aan hoger zodat het vocht verdampt. Laat de paddenstoelen lichtjes kleuren. Laat een beetje afkoelen en hak grof.
  2. Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook. Voeg de paddenstoelen en de peterselie toe. Kruid met peper en zout en laat 5 min. stoven op een zacht vuur. Zet opzij.
  3. Leg intussen de sneetjes eendenborstfilet op een bakplaat met bakpapier en laat 7 min. drogen in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en zet opzij (de oven mag aan blijven).
  4. Roer de melk onder de bouillon. Smelt 3 eetl. boter in een pannetje en klop er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Voeg geleidelijk aan de bouillon met melk toe. Roer goed en voeg de stukjes camembert toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng goed tot de camembert volledig is gesmolten en u een smeuïge saus hebt.
  5. Hou 4 eetl. saus apart voor de afwerking. Voeg de bospaddenstoelen aan de rest van de saus toe en laat sudderen op een zacht vuur.
  6. Bevochtig de wraps aan beide kanten met water en zet 30 sec. in de warme oven. Besmeer elke wrap met 1/2 eetl. camembertcrème. Verdeel er de champignonmengeling en de sneetjes eendenborstfilet over (hou 8 sneetjes opzij voor de afwerking). Rol de wraps strak op.
Afwerking

Snij de wraps schuin in 2. Verdeel de gemengde scheuten over de borden en leg er telkens 2 stukken wrap op. Lepel er 1 eetl. saus over en werk af met de overgebleven sneetjes eendenborstfilet.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 623 kCal
Koolhydraten 53 g
Vezels 23.4 g
Vetten 36.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER