Zalige mosselsalade

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 8 personen

Ingrediënten

  • Zeeuwse mosselen (versmarkt) 1 kg
  • groene selders 1 stengels
  • uien 1
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • boter 1 eetl.
  • kappertjes 2 eetl.
  • mayonaise 6 eetl.
  • peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Spoel de mosselen goed onder koud water tot alle zandresten weg zijn. Laat uitlekken.
  3. - Snipper de ui en de lente-uitjes fijn.
  4. - Snij de selderstengel en de groene blaadjes heel fijn.
Bereiding (20 min. + afkoelen)
  1. 1 Smelt de boter in een ruime kookpot en voeg de selder, de ui en de mosselen toe. Laat 10 min. afgedekt koken op een hoog vuur tot de mosselen opengaan. Schud tussendoor enkele keren met de kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen. Laat afkoelen zonder deksel.
  2. 2 Giet de mosselen af en vang het kookvocht op.
  3. 3 Meng de mayonaise met 2 eetl. kookvocht, de lente-uitjes en de kappertjes.
  4. 4 Haal de afgekoelde mosselen uit de schelp en roer onder de mayonaise. Kruid met peper. Voeg eventueel nog wat gekookte selder toe.
Afwerking

Verdeel de mosselsalade over aperitiefglaasjes of -lepeltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 171 kCal
Koolhydraten 3.7 g
Vezels 3.4 g
Vetten 15.6 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER