Zalm bellevue

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • roze Pacific-zalmfilets (diepvries) 1
  • 5 soepgroenten (diepvries) 200 g
  • komkommers 1
  • tomaten 1
  • citroenen 0.5
  • gelatineblaadjes 3
  • eieren 2
  • visfond (bokaal) 2 dl
  • droge witte wijn 2 dl
  • bieslook (vers)
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • laurier 1 blaadjes
  • groenepeperbolletjes 0.5 koffiel.
  • zout
  • Voor de cocktailsaus:
  • room 1 dl
  • mayonaise 1 dl
  • ketchup 4.5 eetl.
  • cognac 1 eetl.
  • cayennepeper 1 mespunten
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Kook de eieren in 10 min. hard.
  2. - Laat de gelatineblaadjes even weken in koud water.
  3. - Snij de komkommer in flinterdunne schijfjes en snij de tomaat in blokjes.
  4. - Schil 1/2 citroen tot op het vruchtvlees.
  5. - Plet de peperbolletjes tussen 2 lepels.
Bereiding (25 min.)
  1. Breng in een kookpan 2 L water aan de kook met de soepgroenten, 2 dl witte wijn, 1/2 citroen, tijm, laurier, de peperbolletjes en zout. Laat 5 min. doorkoken.
  2. Leg de diepgevroren zalm in de bouillon. De zalm moet volledig onder staan. Dek af en breng opnieuw tot het kookpunt. Laat 5 min. zachtjes doorkoken. Neem de pan van het vuur en laat afgedekt rusten op een koele plaats.
  3. Maak ondertussen de cocktailsaus: klop de room half stijf en meng er de mayonaise, ketchup en cognac onder. Kruid met cayennepeper en zout.
  4. Haal de zalm uit de bouillon en schik op een schotel. Leg de komkommerschijfjes dakpansgewijs op de zalm.
  5. Warm de visfond op in een steelpannetje en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Laat wat afkoelen. Giet over de zalm en komkommerschijfjes.
Afwerking

Versier de zalmschotel met de hardgekookte eitjes, de tomatenblokjes en het bieslook. Dien op met de cocktailsaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 435 kCal
Koolhydraten 10.3 g
Vezels 13.8 g
Vetten 37 g
Tip

Zalm bellevue is een klassieker in een koud buffet. Reken ± 100 g zalm per persoon.
De bereidingswijze voor zalm bellevue is gelijk voor zalmfilets, hele zalm, moten of steaks. U past gewoon de hoeveelheid bouillon aan, zodat de zalm onderstaat. Zodra het kookpunt is bereikt, is de kooktijd voor alle soorten zalm 5 min. Daarna laat u de zalm gewoon afkoelen in de bouillon. Zo blijft de zalm heerlijk sappig!

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER