Zalm met groenten en citroensausje

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Atlantische zalmsteaks (diepvries) 4
  • zoete puntpaprika’s 3
  • groene selders 8 stengels
  • citroenen 1
  • dille (vers) 1 plantjes
  • krielaardappelen 600 g
  • sjalotten 1
  • knoflook 1 teentjes
  • boter 1 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • Italiaanse kruidenmix 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (ontdooitijd + 10 min.)
  2. - Laat de stukken zalm oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  3. - Snij de selder in blokjes van 1 cm.
  4. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika’s en snij in blokjes van 1 cm.
  5. - Snipper de sjalot, het knoflook en de dille fijn.
Bereiding (35 min.)
  1. Kook de ongeschilde krielaardappelen ± 25 min. gaar in lichtgezouten water.
  2. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig. Voeg de selderen paprikablokjes toe en laat 10 min. garen op een zacht vuur. Kruid naar smaak met de Italiaanse kruidenmix, peper en zout.
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken zalm ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
  4. Giet de krielaardappelen af en pel ze.
  5. Haal de vis uit de braadpan en smelt er de boter in. Schraap de braadresten los en roer er het citroensap onder. Roer er de fijngesnipperde dille onder en breng op smaak met peper en zout.
Afwerking

Verdeel de groentjes over de borden en schik er een stuk zalm op. Lepel er de saus over en serveer met de krielaardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 592 kCal
Koolhydraten 29.7 g
Proteins 33 g
Fat 37.7 g
Tip

Ook lekker met verse tagliatelle.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER