Zalm met sojascheuten, zoete maïs en ananas

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Atlantische zalmhaasjes (diepvries) 800 g
  • sojascheuten (diepvries) 500 g
  • aardappelen 800 g
  • zoete maïs (blik of bokaal) 340 g
  • ananasstukjes op sap (blik) 227 g
  • visbouillon 1 blokjes
  • olijfolie 4 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Schil de aardappelen en kook ze 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  2. 2 Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de diepgevroren zalm 10 min.
  3. 3 Doe 2 eetl. olijfolie bij de vis en voeg de diepgevroren sojascheuten toe. Giet er het sap van de ananas bij (leng eventueel aan met water zodat u 2 dl vocht hebt). Verkruimel er het blokje visbouillon over en laat 5 min. garen.
  4. 4 Voeg de ananasblokjes en de uitgelekte maïs toe. Kruid met peper en zout en laat nog zo'n 5 min. opwarmen.
Afwerking

Dien onmiddellijk op en serveer met de natuuraardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 873 kCal
Koolhydraten 60.7 g
Vezels 50.1 g
Vetten 47 g
Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen
kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
+ 6 maand
Bereiding (25 min.)
1 Schil 50 g aardappelen en snij in blokjes.
2 Kook de aardappelen 15 à 20 min. in een bodempje water.
3 Voeg de laatste 10 min. van de kooktijd 20 g diepgevroren zalm en 100 g diepgevroren sojascheuten toe.
4 Pureer en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER