Zalmhaasje met notencrumble en groenekoolcouscous

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Atlantische zalmhaasjes (diepvries) 4
  • groenekolen 1
  • onbehandelde citroenen (bio) 1
  • granaatappelen 1
  • platte peterselie 1 plantjes
  • sjalotten 2
  • yoghurt natuur 4 eetl.
  • couscous (tarwegriesmeel) 250 g
  • pecannoten 2 eetl.
  • panko (Japans paneermeel) 2 eetl.
  • mosterd 1 koffiel.
  • groentebouillon 5 dl
  • olijfolie 5 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (ontdooitijd + 20 min.)
  2. - Laat de Atlantische zalmhaasjes volledig ontdooien en dep droog.
  3. - Hak de pecannoten en de blaadjes van de platte peterselie fijn. Meng samen met de panko, de mosterd en 1 eetl. olijfolie tot een crumble.
  4. - Snipper de groenekool en de sjalotten fijn.
  5. - Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.
  6. - Rasp de limoen en meng de zeste met de yoghurt en 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (25 min. + 20 à 25 min. in de oven)
  1. 1 Giet de hete bouillon over de couscous, dek af met een keukenhanddoek en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.
  2. 2 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. 3 Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten glazig. Voeg de groenekool toe en laat 10 min. stoven op een zacht vuur. Meng onder de couscous.
  4. 4 Doe de couscous met de groenekool in een ovenschaal, leg er de zalmhaasjes op en bestrijk met de crumble. Besprenkel met de 1 eetl. olijfolie en zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking

Geef er het limoensausje bij en werk af met de granaatappelpitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 916 kCal
Koolhydraten 66 g
Proteins 47.7 g
Fat 50.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER