Zalmpakketjes met duo van asperges

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte zalm 8 sneetjes
  • witte asperges 12
  • groene-aspergepunten 12
  • preischeuten 10
  • bieslook 0.33 plantjes
  • mosterd 1 koffiel.
  • vloeibare honing 1 koffiel.
  • zonnebloemolie 4 eetl.
  • sherryazijn 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min. + afkoelen)
  2. - Verwijder het harde uiteinde van de groene aspergepunten.
  3. - Snij de geschilde witte asperges in 2.
  4. - Kook de witte asperges ± 10 min. in lichtgezouten water, afhankelijk van de dikte.
  5. - Kook de groene aspergepunten 7 à 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
  6. - Snipper intussen het bieslook fijn.
Bereiding (10 min.)
  1. 1 Meng de olie met de azijn, de honing, de mosterd en het fijngesnipperde bieslook. Kruid met peper en zout.
  2. 2 Snij grote sneetjes gerookte zalm middendoor. Wikkel telkens 2 stukken asperge in een sneetje gerookte zalm.
  3. 3 Schik de pakketjes naast elkaar op een schaal en besprenkel met de dressing. Verdeel er de preischeuten over.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 223 kCal
Koolhydraten 5.9 g
Vezels 15.1 g
Vetten 15.5 g
Tip

Prak eventueel 1 hardgekookt ei fijn en bestrooi er de zalmpakketjes mee.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER