Zalmsalade met boontjes en mandarijntjes

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Atlantische zalmsteaks (diepvries) 2
  • prinsessenbonen 200 g
  • mandarijnen (blik) 300 g
  • macaroni 200 g
  • hardgekookte eieren 2
  • citroenen 0.5
  • tartaarsaus
  • bieslook (vers) 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (20 min. - enkele uren voordien)
  1. Kook de boontjes en de macaroni gaar in lichtgezouten water (dit kan samen, in een pan zonder deksel, ± 12 min). Spoel ze onder stromend water en laat uitlekken.
  2. Laat ook de mandarijntjes uitlekken en vang het sap op.
  3. Breng 1 dl water aan de kook met wat citroensap, peper en zout. Leg er de diepgevroren zalmsteaks in, breng tot net onder het kookpunt en laat ze nog 10 min. afgedekt gaar worden (7 min. op volle kracht in de microgolfoven).
  4. Leng de tartaarsaus naar smaak aan met 2 tot 3 eetl. mandarijnsap.
  5. Schep er voorzichtig de uitgelekte boontjes, de macaroni, de mandarijntjes en de in stukjes gebroken zalm onder. Laat ten minste 2 u afkoelen in de koelkast.
Afwerking

Schep de zalmsalade in individuele coupes. Garneer met partjes hardgekookt ei en gesnipperd bieslook. Serveer met stokbrood of ciabatta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 469 kCal
Koolhydraten 48.2 g
Vezels 25.1 g
Vetten 19.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER