Zarzuela

Vis minder dan 60 min. 5 personen

Ingrediënten

  • staartvisfilets (diepvries) 800 g
  • rauwe langoustines (diepvries) 12
  • serranoham 3 sneden
  • tomaten 1 kg
  • groene paprika's 1
  • rode paprika's 1
  • uien 1
  • knoflook 2 teentjes
  • amandelnoten 15
  • visbouillon 3 blokjes
  • droge witte wijn 25 cl
  • cognac 3 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • capsules saffraan 1
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien. Laat ook de langoustines oppervlakkig ontdooien. Snij de staartvisfilets in stukken van ± 3 cm. Pel 8 langoustines. Dat gaat gemakkelijk als u het pantser aan beide zijden van de buik los knipt. Hou de andere 4 langoustines opzij.
  2. - Hak de ui en de knoflookteentjes fijn.
  3. - Pel de tomaten (leg ze gedurende 10 sec. in kokend water). Snij ze in vier en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.
  4. - Om de amandelen gemakkelijk te pellen, dompelt u ze gedurende 1 min. in kokend water.
  5. - Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit beide paprika's. Snij het vruchtvlees in lange repen.
  6. - Snij de ham in reepjes.
Bereiding (40 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een ruime kookpan. Laat er de gehakte ui en knoflook in stoven zonder te laten kleuren. Roer goed om en voeg de tomatenblokjes toe. Laat gedurende 2 à 4 min. sudderen op een zacht vuur. Haal de pan van het vuur.
  2. Breng 1,5 L water met de witte wijn aan de kook. Los er de 3 blokjes visbouillon in op.
  3. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een ruime braadpan. Laat er de paprikareepjes even in bakken. Laat de pan nog enkele minuten afgedekt op een zacht vuur staan. Haal de paprikareepjes uit de pan. Bak de stukken staartvis en gepelde langoustine even aan alle zijden. Kruid met peper en zout.
  4. Zet de kookpan met de tomatencoulis op een hevig vuur. Verdeel er de stukken staartvis over. Voeg dan de paprikareepjes, de ham, de 4 hele langoustines en de amandelen toe.
  5. Giet de hete bouillon in de kookpan. Voeg de saffraan en de cognac toe. Breng aan de kook. Dek af en laat nog 20 à 25 min. op een zacht vuur sudderen. Voeg de gepelde langoustines 5 min. vóór het einde van de kooktijd toe.
Afwerking

Dien heet op en geef er stokbrood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 404 kCal
Koolhydraten 8 g
Vezels 43 g
Vetten 16.5 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER