Zeebrochette met aardappelschijfjes

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • staartvisfilets (diepvries) 2
  • middelgrote ongepelde tijgergarnalen 'gamba' (diepvries) 8
  • veldsla 150 g
  • aardappelen 600 g
  • sjalotten 2
  • schaaldierenmarinade (Flamy) 4 eetl.
  • mosterd op traditionele wijze 1 eetl.
  • suiker 1 snuifjes
  • kippenbouillon 2 dl
  • olijfolie 6 eetl.
  • sherryazijn 1 eetl.
  • grof zeezout (molen)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (ontdooitijd + 40 min. + 15 min. op de barbecue)
  1. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 40 min.)
  2. 1 Laat de staartvisfilets en de gamba’s oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  3. 2 Kook de aardappelen in de schil ± 30 min. gaar in lichtgezouten water.
  4. 3 Snipper intussen de sjalotten fijn. Doe in een steelpan en giet er de bouillon over. Laat 5 min. koken, tot de vloeistof bijna volledig verdampt is.
  5. 4 Maak de vinaigrette: meng de gekookte sjalotten met 4 eetl. olijfolie, de mosterd, de sherryazijn en de suiker.
  6. 5 Snij elke staartvisfilet in 4. Steek afwisselend 2 stukjes staartvis en 2 gamba’s op dubbele spiesen.
  7. 6 Giet de aardappelen af en laat uitlekken. Pel ze en snij in schijfjes van 1 cm dik.
  8. 7 Pluk de blaadjes van de veldsla en breng op smaak met de vinaigrette.
  9. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  10. 8 Doe de schijfjes aardappel in een aluminium bakje en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Verwarm ± 12 min. op de barbecue. Bestrooi met zeezout.
  11. 9 Bak ondertussen de brochettes ± 10 min. op de barbecue. Draai af en toe om.
Afwerking

Schik een volledige aardappel in waaiervorm op elk bord. Leg er een beetje veldsla naast en schik er een brochette over. Serveer de rest van de salade apart

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 431 kCal
Koolhydraten 25.4 g
Vezels 24.4 g
Vetten 25.7 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER