Zoete quinoapap

Dessert minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • eidooiers 2
  • volle melk 5 dl
  • quinoa 125 g
  • vanillesuiker 30 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (25 min.)
  1. 1 Spoel de quinoa voor het koken heel goed met koud water.
  2. 2 Doe de quinoa en de melk in een kookpot. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat nog 12 à 15 min. verder koken tot de melk bijna volledig geabsorbeerd is.
  3. 3 Laat 5 min. rusten en meng met de vanillesuiker.
  4. 4 Roer de eidooiers los in een kommetje en meng er enkele eetlepels quinoapap onder.
  5. 5 Meng de eiermengeling volledig onder de quinoapap.
Afwerking

Serveer de quinoapap lauw en naar smaak met een beetje bruine suiker of vers fruit.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 246 kCal
Koolhydraten 30.9 g
Vezels 10 g
Vetten 9.1 g
Tip

Rooster de quinoakorrels even voor u ze kookt. 
Dit recept kan u uiteraard ook met rijst maken. Dan wordt het een traditionele rijstpap.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER