Zoetzure paprikasaus

Saus minder dan 60 min. 20 personen

Ingrediënten

  • rode paprika's 6
  • uien 2
  • knoflook 4 teentjes
  • ketchup 1000 ml
  • bruine suiker 4 eetl.
  • olijfolie 1 eetl.
  • balsamicoazijn 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Snipper de uien en de teentjes knoflook fijn.
  3. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in stukjes van 2 cm.
Bereiding (45 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien en het knoflook glazig.
  2. Voeg de paprikastukjes, de ketchup en 2 dl water toe. Laat 40 min. stoven op een zacht vuur.
  3. Voeg de bruine suiker toe en laat nog 5 min. stoven.
  4. Voeg de balsamicoazijn toe en kruid met peper en zout.
Afwerking

Deze saus is lekker warm, lauw of koud. Presenteer ze in buffetvorm met gegrilde boerenworsten, varkensbrochettes en kippenpilons (barbecuecolli voor
12 personen, Colruyt-beenhouwerij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 96 kCal
Koolhydraten 21.4 g
Vezels 1.4 g
Vetten 0.7 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER