Zomerse risotto

Bijgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • risottorijst 250 g
  • halfgedroogde tomaten (versmarkt) 3 eetl.
  • lente-uitjes 3
  • sjalotten 1
  • bouillon voor pasta en rijst 7.5 dl
  • droge witte wijn 1 dl
  • boter 2 eetl.
  • basilicum 10 blaadjes
  • zwarte peper (molen)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (± 35 min.)
  1. 1 Smelt de boter in een grote kookpan (liefst met dikke bodem om aanbakken te voorkomen). Stoof de sjalot glazig.
  2. 2 Voeg de rijst toe en stoof al roerend tot hij doorschijnend wordt.
  3. 3 Blus met de witte wijn. Laat afgedekt pruttelen op een zacht vuurtje. Wanneer de wijn opgenomen is door de rijst voegt u de stukjes tomaat, het basilicum en de jonge uitjes toe. Voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe, zodat de rijst die geleidelijk kan opnemen en smeuïg kan worden. Laat ± 20 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper.
  4. 4 Neem van het vuur en laat nog 5 à 10 min rusten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 331 kCal
Koolhydraten 50.5 g
Vezels 5.7 g
Vetten 10.2 g
Tip

Deze risotto is lekker bij gegrild vlees en een fris slaatje.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER