Zuiderse aardappelen met gebraad uit de oven

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Ardens gebraad (beenhouwerij) 600 g
  • zoete puntpaprika’s 4
  • verse tijm 3 takjes
  • rozemarijn (vers) 2 takjes
  • aardappelen 4
  • rode uien 2
  • knoflook 1 tenen
  • olijfolie 3 eetl.
  • laurier 1 blaadjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 6.
  3. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika’s en snij in gelijke blokjes van 2 cm.
  4. - Snipper het knoflook fijn.
  5. - Rits de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes.
  6. - Snij de rode uien in 4 en haal de partjes uit elkaar.
Bereiding (25 min. + 45 min. in de oven)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. 2 Meng de aardappelen samen met de puntpaprika’s, de rode uien en het knoflook. Kruid met zout.
  3. 3 Leg het Ardens gebraad in het midden van een braadslede en verdeel er het aardappelmengsel rond. Kruid met de tijm, de rozemarijn, het laurierblaadje en peper.
  4. 4 Besprenkel met de olijfolie en zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking

Snij het Ardens gebraad in gelijke sneetjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 476 kCal
Koolhydraten 21.2 g
Proteins 34 g
Fat 27.9 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER