Zuiderse kabeljauw met ricotta-aardappel

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kabeljauwfilets (diepvries) 600 g
  • courgettes 1
  • platte peterselie 1 plantjes
  • bieslook (vers) 0.25 plantjes
  • aardappelen 4
  • uien 1
  • knoflook 2 teentjes
  • ricotta 250 g
  • Italiaanse garnituur (blik) 400 g
  • paneermeel 4 eetl.
  • droge witte wijn 1 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  2. - Boen de aardappelen goed schoon.
  3. - Snipper de ui en het knoflook fijn.
  4. - Snij de ongeschilde courgette in kleine blokjes.
  5. - Snipper het bieslook fijn en hak de platte peterselie grof.
Bereiding (30 min. + 30 min. in de oven)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. 2 Verhit de olijfolie in een pan en bak het fijngesnipperde knoflook en de ui glazig. Voeg de courgetteblokjes toe en laat 5 min. bakken.
  3. 3 Overgiet met de Italiaanse garnituur en de witte wijn en laat ± 15 min. sudderen tot al het vocht verdampt is.
  4. 4 Leg de stukken vis naast elkaar in een ovenschaal. Schep er de tomatensaus over en bestrooi met het paneermeel. Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
  5. 5 Kook intussen de aardappelen ± 25 min. gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet af en maak in elke aardappel een inkeping in de vorm van een kruis (zo vallen ze een beetje open). Hou warm.
  6. 6 Meng de ricotta met het fijngesnipperde bieslook. Kruid met peper en zout en lepel net voor het opdienen de ricotta met bieslook in de aardappelen. Bestrooi met de grofgehakte platte peterselie.
Afwerking

Leg op elk bord een stukje vis met tomatensaus en serveer met een ricotta-aardappel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 419 kCal
Koolhydraten 30.8 g
Vezels 36.2 g
Vetten 14.6 g
Tip

U kan deze visschotel ook vooraf klaarmaken. Schep de tomatensaus over de kabeljauw zoals in stap 4 en zet koel weg. Bestrooi op het moment zelf met het paneermeel en bak 30 min. in de oven.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER