Zuiderse krieltjessalade

Bijgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • rucola 100 g
  • krielaardappelen 800 g
  • halfgedroogde kerstomaten in olie (versmarkt) 300 g
  • mosterd op traditionele wijze 1 koffiel.
  • olijfolie 3 eetl.
  • balsamicoazijn 1 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (15 min. + 30 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Boen de krielaardappelen schoon onder koud stromend water en droog ze goed af. Snij ze in 2 en leg in een ovenschotel. Overgiet met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed zodat alle aardappelen bedekt zijn met olie.
  3. Rooster 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn.
  4. Hak intussen de rucola grof.
  5. Meng de mosterd met de balsamicoazijn en 2 eetl. olie uit de verpakking van de kerstomaten.
  6. Giet de dressing over de nog warme krieltjes.
  7. Voeg ten slotte de halfgedroogde tomaten toe en werk af met de rucola.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 680 kCal
Koolhydraten 41.1 g
Proteins 6.1 g
Fat 53.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER