Zuiderse staartvis met noedels en kruidenomelet

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • staartvisfilets (diepvries) 4
  • rode paprika's 3
  • courgettes 2
  • dille (vers) 0.5 plantjes
  • eieren 3
  • Chinese eiermie (noedels) 200 g
  • visbouillon 2 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • Italiaanse kruidenmix 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (ontdooitijd + 15 min.)
  2. - Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien. Snij in 3 gelijke stukken. Dep droog en wentel in de Italiaanse kruiden.
  3. - Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.
  4. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 1/2 cm.
  5. - Snipper de dille fijn.
  6. - Klop de eieren los en meng er de dille onder. Breng op smaak met peper en zout.
Bereiding (15 min.)
  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de courgette- en de paprikablokjes 2 min. op een matig vuur. Breng op smaak met peper en zout en voeg de visbouillon toe.
  2. Leg de stukken vis op de groenten. Laat 10 min. garen.
  3. Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote braadpan en bak de eimengeling. Haal de omelet uit de pan en snij in fijne reepjes. Meng onder de noedels.
Afwerking

Verdeel de noedels over de borden en geef er de groenten en 3 stukjes vis bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 488 kCal
Koolhydraten 41.9 g
Proteins 45.9 g
Fat 14.4 g
Tip

U kan zelf kiezen welke kruiden u toevoegt aan de omelet. In plaats van dille kan u fijngehakte koriander, peterselie of munt gebruiken. Ook komijnzaadjes en ras el hanout zijn heel lekker in een omelet. Gedroogde kruiden zoals tijm, oregano of basilicum gaan perfect samen met de zuiderse groenten in dit recept.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER