Zuiderse wok met kalkoen en venkel

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kalkoenensneden (beenhouwerij) 4
  • venkelknollen 1
  • tomaten 4
  • platte peterselie 0.5 plantjes
  • sjalotten 1
  • knoflook 1 teentjes
  • feta (blok) 100 g
  • Griekse pasta (risoni) 400 g
  • rode pesto 4 eetl.
  • kippenbouillon 3 dl
  • olijfolie 3 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 60 min.)
  1. (30 min.)
  2. - Snij de kalkoenensneden in reepjes.
  3. - Snij de venkel heel fijn.
  4. - Snij de tomaten in kleine blokjes.
  5. - Snipper het teentje knoflook en de sjalot fijn.
  6. - Snipper de platte peterselie heel fijn.
  7. - Verkruimel de feta.
Bereiding (15 min.)
  1. Kook de risoni in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel met wat koud water zodat de pasta niet kleeft.
  2. Verhit ondertussen een wok en giet er 1 eetl. olijfolie in. Bak het fijngesnipperde knoflook en de sjalot en voeg beetje bij beetje de reepjes kalkoen toe. Voeg indien
  3. nodig nog wat olijfolie toe. Roer goed zodat ze langs alle kanten mooi goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
  4. Doe er de fijngesneden venkel en de tomatenblokjes bij en overgiet met de kippenbouillon. Laat 5 min. garen op een zacht vuur.
  5. Voeg de risoni toe, roer er de pesto onder en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
Afwerking

Schep de bereiding in diepe borden en bestrooi met fijngesnipperde platte peterselie en verkruimelde feta.
U kan 1 eetl. mascarpone toevoegen aan de pesto om hem wat smeuïger te maken. Of gebruik pesto Calabrese
in plaats van gewone pesto rosso.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 774 kCal
Koolhydraten 78.6 g
Vezels 56.5 g
Vetten 25.9 g
Tip

Voor diepvriesgevogelte: laat 4 diepgevroren kalkoenenborstfilets oppervlakkig ontdooien.

Nog feta over?
- Gebruik hem in gemengde slaatjes met bv. olijven, komkommer, rode ui en tomaten.
- Ook heel lekker in quiches, zuiderse gratins, op pizza’s of in een omelet.
- U kan feta invriezen. Gebruik hem daarna het best in warme bereidingen.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER