Zwart-wit roomduo

Dessert minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lichte room 2.5 dl
  • chocolade 50 g
  • suiker 5 eetl.
  • gelatineblaadjes 2
  • Voor de versiering:
  • frambozen 12
  • munt (vers) 12 blaadjes
  • bloemsuiker
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
  3. - Breek de chocolade in kleine stukjes of rasp grof.
Bereiding (10 min. + 30 à 60 min. in de koelkast)
  1. Breng de room en de suiker aan de kook.
  2. Neem van het vuur en voeg de gelatine toe. Laat al roerend smelten.
  3. Verdeel de bereiding in 2. Meng de chocolade met 1 deel en roer tot hij volledig gesmolten is.
  4. Verdeel het chocolademengsel over 4 glaasjes en zet 30 à 60 min. in de koelkast. Zet ook het andere deel van de room in de koelkast.
  5. Als het chocolademengsel genoeg is opgestijfd, lepel er dan voorzichtig het andere deel van de room over. Versier met enkele stukjes (diepgevroren) rood fruit. Zet in de koelkast tot gebruik.
Afwerking

Bestrooi de glaasjes met bloemsuiker en garneer met een blaadje munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 256 kCal
Koolhydraten 30.3 g
Vezels 3.5 g
Vetten 13.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER