Mals, sappig en 100 % Belgische varkensvlees

Bij Colruyt doen we er alles aan om varkensvlees van de beste kwaliteit aan te bieden. Zo kiezen we uitsluitend voor vlees van Belgische varkens. De lokale kwekers waarmee we samenwerken hebben veel aandacht voor het welzijn van hun dieren. Want vlees van varkens met minder stress is malser, sappiger en mooier van kleur.

varkensvlees

Goede vertrouwensrelatie

Colruyt werkt al meer dan 40 jaar samen met zowel grote als kleine varkenskwekerijen. Zij moeten allemaal beantwoorden aan de strikte eisen van ons lastenboek. “We hebben een goede vertrouwensrelatie opgebouwd met onze vaste leveranciers en kwekers. Zij kennen onze kwaliteitseisen en garanderen ons varkensvlees van uitstekende kwaliteit”, legt onze aankoper Jean uit.

varkensvlees

Belgische kwaliteit

Dankzij de keuze voor Belgische kwekerijen kunnen we de kwaliteit beter controleren en de lokale economie ondersteunen. Bovendien is er op die manier minder transport, wat het milieu ten goede komt.

varkensvlees

Gesloten circuit

Onze varkens worden meestal op hetzelfde bedrijf gekweekt, gezoogd en vetgemest. Zo kan de varkenshouder de kweek van de dieren op de voet volgen, en is er minder kans op ziektes.

varkensvlees

Comfortabele stallen

Varkens zijn sociale dieren. Contact met andere varkens brengt hen tot rust. Kweker Luc Stinkens: “Mijn varkens leven in comfortabele stallen, met ontspannende muziek voor drachtige zeugen, speeltjes voor de biggen … Alle varkens, ongeacht hun leeftijd en geslacht, vertoeven er ook in het gezelschap van hun soortgenoten.”

varkensvlees

Geen castratie, maar vaccinatie

Sinds 2010 verkopen we geen vlees meer van gecastreerde biggen, maar verkiezen we vaccinatie als alternatief. Net als bij castreren, legt dit de hormonenproductie stil en komt er dus geen ‘berengeur’ vrij bij het bakken. Bovendien verkleint het de kans op infecties, waardoor antibiotica minder snel nodig zijn.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top