Mosselen op het menu

Het mosselseizoen is weer aangebroken. Dankzij ons assortiment en onze tips zet je snel, eenvoudig en voor de laagste prijzen heerlijke mosselen op tafel.

Mosselen klaarmaken: de basis


 
  • Voorzie 1 kg mosselen per persoon als je er frieten, salade of pasta bij serveert. Verhoog de hoeveelheid (tot 1,2 - 1,5 kg) als je er brood bij serveert.
  • Spoel ze grondig met koud water (zonder ze onder te dompelen) net voor je ze kookt. Schraap daarna de onzuiverheden af met een mesje.
  • Gebruik bij voorkeur een voldoende grote kookpot (of verschillende middelgrote), zodat de mosselen maximaal kunnen opengaan. Als je kookpot te vol zit, hebben de mosselen niet genoeg plaats om gelijkmatig gekookt te worden. Gebruik je meerdere kookpotten? Zet ze dan op hetzelfde moment op het vuur.
  • Je kan het kookvocht zeven en invriezen. Om later in een soep te gebruiken, bijvoorbeeld.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top