De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Een groot aanbod Belgische producten

Heerlijke seizoensgroenten, sappig fruit, smaakvol rundvlees … ons land heeft heel wat producten van topkwaliteit. We kiezen bij Colruyt dan ook voor heel wat kwaliteitsproducten van bij ons. Met veel Belgische leveranciers werken we al jaren samen. Die samenwerking gaat soms ver. Zo hebben we samen met appeltelers twee nieuwe rassen ontwikkeld die het Belgische oogstseizoen verlengen. En steunen we leveranciers bij nieuwe uitdagingen, zoals de kweek van quinoa en zoete aardappelen in België. Reden: lokale producten zijn goed voor het milieu en voor onze economie. En zo kan jij gerust kiezen voor producten van bij ons, natuurlijk voor de laagste prijzen.

Quinoa van eigen kweek

Quinoa, is dat geen puur Zuid-Amerikaans gewas? Nee hoor. In onze rekken vind je Belgische quinoa van Boni Selection. Die komt rechtstreeks van West-Vlaamse akkers.

Quinoa uit West-Vlaanderen: een primeur voor Colruyt

Een verrassende nieuwkomer in ons assortiment is de Belgische quinoa van een gemengd landbouwbedrijf in Gijverinkhove. Het idee kwam van de telers zelf. “Mijn oog is op quinoa gevallen omdat er nu ook rassen beschikbaar zijn die het uitstekend doen in ons klimaat en onze bodem”, vertelt Hans. En die oogst is een succes. Elk jaar produceert het landbouwbedrijf zo’n twee ton quinoa per hectare.

Onze Belgische quinoa: bewuste teelt en geslaagde smaak

Teler Hans behandelt zijn quinoa niet tegen insecten of onkruid. Zo staat er onkruid tussen de quinoaplantjes, maar dat wordt gefilterd tijdens het oogsten. Er wordt ook geen extra water gegeven bij droog weer. Dat zorgt ervoor dat de verschillende rassen op een ander moment  rijp zijn om te oogsten. Het resultaat is een geslaagd product. Hans: “De smaak van onze quinoa is minder bitter dan de Zuid-Amerikaanse variant. Heel lekker in een slaatje of gevulde groenten.”

 

Met onze focus op Belgische producten dragen we ook bij tot de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER